DIY home office..My dream office project

Thursday, November 15, 2018

Morning bloggers/ readers..

Pagi ni aku curi masa skit untuk buat projek DIY office kesayangan aku ni. Tempat aku mencari ilham dan tempat aku mencari rezeki dari rumah as freelance graphic designer. Juga tempat utk aku bersosial. Entahlah, aku ni jenis cepat bosan tau. Dari hari ke hari ada je menda aku akan ubah. Takpe lah, buat sendiri tak susahkan en.suami so dia tak ambil hal lah aku nak buat apa kat rumah ni. Huhu..
Aku dan projek DIY???

Aku rasa org yg kenal aku yg sentiasa follow perkembangan aku mesti dh sedia maklumkan minat aku pd DIY ni. DIY semua lah bermula dari kerja bertukang tu semua sampai ke décor, mnjahit and everything. Aku jenis recycle DIY tau bkn DIY brg2 baru.. mostly recycle DIY je. 

So, pg ni dlm duk busy2 pun aku mencelah jugak ubahsuai office kesayangan aku ni. Kali ni aku tambah meja tepi tu so Nampak mcm L shape la meja office aku tu. Sbb aku nak menghadap tingkap. Aku suka fresh air tu, rasa relaks je sambil2 buat kerja boleh menjenguk ke luar tingkap. Kat bawah (luar rumah) tu sbnarnya back yard garden aku. Adalah bunga2 kat situ. Lagi satu rumah aku bila tghari keatas dah tak panas area tu. Matahari pagi je. So, bila berangin2 tu syok la buat kerja. 

Actually ada lagi nak tmbh2 ni tunggu bajet ckup sbb mngkin nk kna shopping skit la..mungkin aku nak tmbah beberapa frame gambar. Aku nak shopping kat bundle je. Sbb kat bundle tu brg dia berkualiti dan murah. Silap2 dpt lukisan yg mahal2 dgn harga gila murah. 

Aku sebenarnya nak tambah koleksi DIY aku. Aku nak belajar mengait pulak. Nak buat crochet sendiri. Cuma aku nak dptkan benang yg berkualiti 100% cotton n color lawa2.. x try lagi gi usha2 kat kedai benang. 

Orait ni je lah sharing aku pg ni. Mesti ramai mak2 housewife yg buat online bisnes skrg kan. So, klu ada office sndiri mcm ni syok kan. Senang skit kita nak organize kerja2 kita. Apa ingat online bisnes tak busy ke.. dengan anak2 lagi kan. Sabor je lah..huhu

Ok, see you soon guys..lps ni aku akn lebih rajin update blog in shaa Allah..



You Might Also Like

0 comments


Help

About
Contact
Business Updates

Contact me


Like us on Facebook