DIY baby wrap versi mama

December 05, 2017

Salam..

oleh kerana ada mama2 luar sana yg pm & comment tanya mcm mana cara nk buat DIY baby wrap ni kan, so, aku decide up la satu entry pasal ni. ni cara aku yg super duper JIMAT ok..klu uols ada duit bnyk, beli je lah yg ready cantik2 tau tp harga mak aiiii lah kn.. Aku is jimat that's why DIY and guna apa yg ada je. Baby wrap ni aku dah guna since baby rayyan newborn lagi smpi lah skrg jrg2 guna jugak..skrg guna klu nak bawak dia naik motor.. Tapi material dia boleh tahan jugak la kn smpi skrg boleh guna lagi..hari tu kan siap boleh bawak gi pnjt bukit tau..


kenapa aku pilih baby wrap ni?? aku mmg sgt2 selesa guna baby wrap mcm ni sbb aku rasa tak penat dukung baby tu and dua2 tangan boleh digunakan. lagi satu rasa sgt secure dengan ikatan mcm tu..tak risau buckle patah or tercabut klu guna baby carrier.. tapi klu dpt yg ergo carrier yg mahal giless tu ok gak..hehe..ok berangan je lah kot2 ank bongsu aku mampu beli yg tu pulak ke kn.. skrg kita ukur baju dibadan sendiri.. tak mampu buat cara tak mampu ok..jgn over..hahaha

Tapi kn sememangnya baby wrap ni lasak dan sgt dipercayai kukuhnya tau..dh teruji pn sbb hari tu husband bawak adik rayyan naik bukit yg agak tinggi gunakan baby wrap ni.


ok, mai sini aku nak bg detail sikit material apa yang aku gunakan utk jadikan baby wrap diy ni..

Satu helai kain skirt yg stretchable yg harga around RM35 ( potong dua depan blkg)
+ 1 helai tshirt stretchable ( amik bhagian belang2 seperti dlm gmbr..amik 1 side je)
+ 2 helai shawl yg x brp pnjg sgt (bukan stretchable)  *** semua recycle saja ok..klu seme nk kna beli baru, baik beli yg ready made je..haha

gabungkan kesemuanya.. yg tshirt tu letak tgh sekali sbb yg tu akn jd part yg last skali yg utk protect n cover baby..klu kita nak pakai pn senang skit letakkn je bhagian tu kat tgh2 dlu sblm wrapkan.. yg skirt stretchable tu sebelah2 kiri kanan dgn tshirt tu..bhagian skirt ni tmpt baby duduk so mmg nk kna stretch utk selesakn baby..then smbungkn pulak shawl kiri dan kanan..part ni takpe klu tak stretch sbb yg ni just bhgian utk ikat kat perut je...

ok siap!!!!

ni masa baby kecik lagi

yg ni yg bulan mei 2017..

jimat kan tu..tak payah beli baby carrier yg riban2 harganya..hihi

yg ni latest..besar2 pn boleh angkut lg ng baby wrap DIY mama...








You Might Also Like

0 comments


Ladies & Kids Bundle

Freelance Graphic Designer

Popular Posts