Business bundle baby, kids and ladies kota bharu

December 10, 2017

selamat pagi semua..nampaknya hari ni masih redup seperti semalam..aku masih disini, meneruskan sisa hidup yg tidak diketahui bila akan berakhir..dengan adanya anak2 dan suami walaupun jauh dari kawan2 dan saudara mara, akan sentiasa memberi makna dalam hidup aku.. semoga kami bahagia bersama ke akhirnya. 




hmm sejak berniaga ni, walau macam mana aku susun jadual sekalipun tetap berterabur..sbb aku berniaga dekat rumah..mmg mudah dan lebih flexible, tak perlu berkejar2 nak drive gi bukak kedai..balik nak hadap jemm lagi..jem jugak tau kat kota bharu ni.. so skrg depan umah je..jimat mmg jimat..80% operation cost jimat.. untungnya rumah aku ni tepi jln utama.. aku ni jenis suka duk umah..klu korang follow cerita aku mesti korang tahu lh aku kaki DIY..setakat ni, klu yg dtg rumah, mesti tegur pasal mostly furniture and decor rumah aku agak different..DIY la katakan..special edition xde dikedai..huhu

COPY CODE SNIPPET


ok, pasal offline business aku ni..aku tahu takleh main2 sbb customer dh ramai tahu..jd aku takleh simply tutup buka ikut suka hati aku nanti customer kecewa..dtg2 tutup..tapi sejak duk umah ni kerja mak ai bertambah2..ada saja nak buat..dulu time buka kedai, just focus kat kedai je..ni semua benda aku nak buat..dah ada depan mata kan..hmmm..anak2 pn ada sama..mcm2 lah ragamnya nak mintak itu ini..



mula2 dlu, kami suami isteri cuba jugak pergi ke carboot sale dan pasar tani..lgpun time tu baru2 lagi start berniaga..seronok jugak dpt kluar berniaga mcm tu..dpt jumpa ramai org.. kedai pn dh buka time tu cuma belum ramai lagi customer..so, kena la kluar utk buat sale..offline or online?? online bukan mudah actually bagi yg baru mcm aku dan belum ramai follower..nak gain trust dr customer tu payah..amik masa..klu offline ni lg mudah..sbb org beli direct..dah namanya bundle kan, ada condition2 tertentu..so, senang customer check sebelum beli..

alhamdulillah setelah hmpir 8 bulan kami berniaga, customer dah mula tahu.. yg jauh dtg semata2 nak shopping baju baby pn ada..mungkin diorang dpt tahu dr sape2 yg pernah dtg or tgok kat FB..tq so much..so, skrg kami mmg dh x kluar buat sale kat mana2 sbb nanti customer mai kedai kami xde pulak kn..so, kami tunggu walk in customer je lah disamping iklan kat fb n jual online jgk jrg2..biasanya item combo buat sale online..

kalau ada terlebih masa dan kekuatan teringin jugak aku nk buat online sale balik..tp bergantung kpd keadaan la..risau tak sempat nk manage hal2 lain terutama design job my other business..

semoga thn depan kami melangkah gagah lg..doakan business bundle aku berjaya..tak lupa jugak business design..that's my long term business..doa kn yer..



seluar tidur mak mak


ni salah satu cth baju comel2 yg ada di butik


serendah RM 1 tau


sikecik pn bukan main lg mengemas skali..huhu


aku diy most part kat mini house butik aku ni..utk keselesaan customer especially yg bwk ank2 kecik tu..selamat dan selesa mak2 nak shopping..


kebiasaannya aku akn duk depan PC dlm bilik utama kami yg attach dgn kedai..so, boleh monitor la klu ada customer dtg..sgt2 x buang masa..





You Might Also Like

0 comments


Ladies & Kids Bundle

Freelance Graphic Designer

Popular Posts