Dashboard BLOGGER.COM dah berubah wajah??

November 24, 2016

Alhamdulillah sejak 2004 lagi rozi mengenali blogger.com ni.. Tapi tak pemes pun..huhu.. Apa taknye asyik on/off je mood berblog.. Bila putus cinta je rozi delete blog..asal gaduh je delete blog..tak matang betulkn rozi..ehh itu dulu tau..skrg tak lagi..jatuh bangun gagal macam mana pun dlm hidup rozi tetap akan terus melangkah..tak kan pernah lagi berputus asa. Rozi dh masuk umur 30..rozi x nak lagi toleh kebelakang..rugi sgt klu membuang masa sedangkan masa cepat mengejar..waktu2 mcm ni teringat pulak lagu fauziah latif..nah belanja lirik skit..

Tua Mengejar Kita

Ingatkah semua
Hari tua pasti menjelma
Detik waktu yang laju
Pantasnya tak akan menunggu

Begitu usia
Makin hari makin meninggi
Siang malam berganti
Yang pergi tak berulang sekali lagi

Begitu cepat putaran masa
Terkadang tanpa pun kita sedar
Siapa yang lebih bersedia
Dialah yang selesa

Tua mengejar
Pasti tiba saatnya
Kau merasa
Hidup tak segagah
Waktu remaja
Di mana tenaga
Menyala-nyala
Di hari tua
Makin terpadam semua

Tua mengejar di mana kau berada
Tak berbeza semua kan merasa
Itu hakikat tak bisa hindari
Walau seinci bersihkan diri
Sebelum terlewat nanti

Ingatkah semua
Hari tua pasti menjelma
Detik waktu yang laju
Pantasnya tak akan menunggu
Begitu usia
Makin hari makin meninggi
Siang malam berganti
Yang pergi tak berulang sekali lagi

Begitu cepat putaran masa
Terkadang tanpa pun kita sedar
Siapa yang lebih bersedia
Dialah yang selesa

Tua mengejar
Pasti tiba saatnya
Kau merasa
Hidup tak segagah
Waktu remaja
Di mana tenaga
Menyala-nyala
Di hari tua
Makin terpadam semua

Tua mengejar di mana kau berada
Tak berbeza semua kan merasa
Itu hakikat tak bisa hindari
Walau seinci bersihkan diri
Sebelum terlewat nanti

Hey kawan semua
Aku cuma memberi pesan
Andai cukup bekalan
Tak mungkin kita kehausan

Usahlah menunggu
Uban memutih di rambutmu
Cepat-cepat berilmu
Semoga tak menuju di jalan buntu
Semoga tak menuju di jalan buntu



Saat paling rozi rindu berblog ni dlm tahun 2008-2009.. Masa tu rozi muda remaja.. Hujung 2008 smpi akhir mac rozi ada kat uk xde buat apa.. So, mengadap laptop je lah kerjanya..tambah pulak winter time tu..berbungkus dlm selimut la jwbnye..masa tu rozi dh gila edit gmbr guna photoshop..time tu belum femes lg facebook or mmg belum wujud kot..entah x pasti pulak. Yang tgh hot time tu tagged..kat situ ada live chat..seronok la org xde keje melayan live chat..masa kat uk ngan malaysia kn berbeza..kadang tu sunyi je forum n chat room..baru brp bulan kat sana rindu betul rozi pada hutan dan gunung..bnyk update blog pasal hutan. Pasal cinta tak yah mention ar..org single kn time tu paham2 aje lh..hihi..

blanja gmbr masa kat UK dua keping


Dulu blog rozi lain..dh delete pn yg tu..tp mujurlah sempat kutip balik cerita2 dari blog tu transfer ke blog yg skrg ni. Ni pn dh berapa kali nama blog asyik berubah je..ishh mcm tak tetap pendirian je kn..k in shaa allah rozi akan cuba maintain yg ini..mungkin ada sikit perubahan tp utk jangka masa yg lama atau mungkin slagi hayat masih ada.


Kenapa jassminerose.. Kenapa bkn rozi aja kn.. Rozi sebenarnya minat sgt dgn bunga melur atau jasmine sejak dr kecik lagi..bila tgok bunga melor rozi teringat kat arwah mak..arwah mak suka letak bunga melur bwh bantal, dlm beg dan kat sejadah..dan rose baru kebelakangan ni jd kegilaan tp rose ni as my name la..ada yg panggil rozi rose..selain dr minat melur/jasmine, nama tu juga ada peranannya tau dlm karakter rozi.. Dlu time rozi aktif berblog, rozi ada dua identiti.. Klu guna nama rose rozi akn jd baik2 sopan gitu then klu jasmine mmg boleh tahan laser je mulut tu..sapa yg ingt peristiwa thn 2008/2009 akn tahu lh..hehe..rahsia lama..zaman remaja katakan.. So now, rozi cuba gabungkan kedua2 identiti ni dlm satu nama..semoga ianya terus berikan rozi sumber inspirasi dlm berblog.

Ok lah, entry ni xde apa2 isi menarik pun..saja mengimbas kenangan lama..semoga blogger.com akan terus wujud sehingga ke ank cucu sbb bnyk cerita2 yg diorang boleh baca ttg nenek dia ni..huhu..cuma sekarang rozi more serious dlm menulis. Makin tua makin berisi kata org..pengalaman pun dh makin bnyk..jln cerita juga pasti berubah. Dari pasal kekeluargaan, diy, gardening, home decor, woodworking dan bnyk lagi lah yg akn rozi cuba penuhkan entri list utk kau org baca. Dan yang paling penting, rozi dh berani tawarkan khidmat edit blog utk blogger2 yg nk cantikkn blog. Bukan tu je, rozi offer all kind of graphic design edit service xkisahla utk internet atau pun utk print. Oklah dh lewat sgt ni..sambung lg esok..rozi nk cerita pasal “kerja impianku”..sampai bertemu..

Berminat edit blog?? Nak cantikkn blog.. Boleh tempah dgn rozi yer..
Design with love



You Might Also Like

0 comments


Ladies & Kids Bundle

Freelance Graphic Designer

Popular Posts