Tiba masa ku melangkah gagah!!

August 31, 2016

Assalamualaikum dan salam kemerdekaan MALAYSIAku..



Rozi nak amik kesempatan sempena MERDEKA ni utk publish blog baru yg actually backup semua old posts dr blog Duniailusiku7 yg dulu.. dah taknak berilusi lagi dahhh..no more.. no more.. let's straight to the point.. dah tiba masa rozi keluar dari dunia ilusi itu.. jom sama-sama melangkah penuh GAGAH.. pedulikan kisah silam yang pahit..pedulikan GAGALnya masa lalu..selagi hidup kita masih BERPELUANG mencipta sejarah..

kenapa backup old posts dan kenapa tak buat blog baru & keep posting new entries je kn..kenapa yer?? sbb.. sbb sejarah tak kan terpadam.. biar pahit sekalipun sejarah tetap akan jd sejarah..inikan pula sejarah manis..takkn nak dilupakan..ye tak?? huhu..so, rugi lah klu rozi delete semua tu..kenangan tu uols...cuma identiti je sikit berbeza..jgn pelik yer..tapi diri sendiri yang pelik ni..bilamana "AKU" jadi "ROZI" *cara membahasakan diri.. ermm, i've to lah sbb readers yg baca blog ni rozi tak tahu peringkat umur, background & etc..takut ada yg terguris..eiihhh ada ekk..haha..xde lah saja je nk lebih nampak sopan gitu..tp in reality pn tetap juga bahasakan nama bila bercakap CUMA bila berkarya (berkarya la sgt) ni secara otomatik berbahasakn AKU kira mcm bermonolog la kot..btw, i still try not to use AKU yer tapi klu terSASUL tu harap maaf dehh..dah terbiasa bertahun2..

JOM sama-sama bersemangat bagaimana semangatnya nenek moyang kita waktu menuntut kemerdekaan dulu.. benarkan?? yang musuh sebenar itu adalah diri kita sendiri..

MISI merdeka rozi tahun ni

NAK rasa bebas dari perasaan takut, sakit hati, benci, marah, dendam dan yg negatif2 tu semua..boleh ke agak-agaknya..misi merdeka uols apa yer..nak berperang mmg tak la kan kita2 ni..so, jom berperang dgn diri kita sendiri..kan musuh itu adalah diri kita sendiri..jom cari part2 negatif untuk ditentang.. tentang habis-habisan.. biar kita menang..

OPS tak boleh berilusi lagi..dah tak ada banyak waktu..usia meningkat..rugi kalau hanya berilusi sedangkan realiti sakit.. DAH DAH bangkit sekarang.. bangun dan jangan berhenti.. berhenti kita rugi sedangkan mungkin hanya dengan satu langkah lagi

hanya dengan satu langkah lagi...

OK jom layan sat lagu ni..macam BERSEMANGAT pulak kn..


ok belanja lg satu lagu..

*** blog ni masih dlm proses editing..

You Might Also Like

0 comments


Ladies & Kids Bundle

Freelance Graphic Designer

Popular Posts