sedapnye nasik lemok lauk ikang aye!!!

May 06, 2011

hi guys!! selamat pagi semua..hurmm sedap jugakkn klu pagi2 ni dihidangkan nasik lemak depan mata..klu u all nak tau nasik lemak adlh satu mknan kegemaran i..klu masa remaja2 dulu..arwah mak selalu masakkn nasik lemak tuk i..arwah mak ckp, i ni klu nasik lemak smpi 3 pinggan pon layan..haha....tapi u ols, nasik lemak tu haruslah sedap dan lazat rasanya..klu biase2 je i x layan pon smpi 3 pinggan..huhu..okey..serba sedikit tentang latar belakang i. i ni anak jati terengganu dibesarkan dikemaman smpi la i 17 tahun..pastu baru lah kesana kesini dan jarang balik ke kemaman lagi. namun citarasa i tak pernah berubah. masakan terengganu jugak menjadi pujaan hatiku...huhu....ni nasik lemak mmg special takkan dapat i jumpa kalau i tak balik terengganu. "nasik lemak lauk ikan tongkol".. klu nk mkn kat negeri lain terpaksa la i masak sendiri agaknye..hahaha...biase lah org terengganu tak dpt dipisahkan dengan ikan...hehehe..dat's why klu membe2 i ajak makan nasik lemak kat sini (melaka) i asik dolak dalih je...sbb i x selera kot..tak sempurna bg i klu nasik lemak without ikan tongkol tu...aishh tertiba je rasa nk blik kampung ni..(sob sob sob)...i skrg kan dh jadi orang kelantan maklumlah dah bernikah ngan orang kelantan..wlupun kelantan bersebelahan je dgn terengganu..masakannya tetap berbeza tau...sebab tu la skrg i leh jaga body sbb makanan2 kegemaran i xde..haha..."ohh nasik lemak ikang, ohh nasik dagang, ohh mcm2 lagi lah" last skali i mkn nasik lemak ni time anak buah i khwin kat kuantan 19 march lalu..so, i curik pulang ke kemaman kejap carik nasik lemak ni..klu kat terengganu tu, kebanyakan kedai yg jual nasik lemak lauk ikan ni sama je..seme sedap...tmpt yg biase i and hubby kunjungi klu pulang ke kampung mcm kat dlm peta tu...deretan kedai belakang pasar besar kemaman...okey lah i xley citer pnjang2 nanti nangis kan rindu nasik lemak ni..eceh...

 Lokasi kedai nasik lemak yg kami biasa kunjungi...

You Might Also Like

0 comments


Ladies & Kids Bundle

Freelance Graphic Designer

Popular Posts